Kan man sälja fordon till bilskroten i Lilla Edet?

Absolut, Bilskroten är enormt ivriga av att förvärva personbilar. Det smarta med att avyttra fordon i Lilla Edet till en skrot är att kondition och årsmodell spelar ingen roll. Äger du en gammal utsliten bil i din ägo som inte är i körduglig att ta ut på vägarna kan du saluföra personbilen till bilskroten och få pengar för den. Under 2022 skrotades ca 172 900 fordon vilket man kan tycka är många. Men sanningen är att år 2018 återvanns 216 236 fordon. Går vi bakåt i tiden till 2006 återvanns ca 286 100fordon. 2008 skrotades bara ungefär 149 000. Hur kan det diffa så oerhört mycket från år till år? Existerar det motsvarigheter numera kontra 15 år sedan? Ja, det existerar flera förhållanden som hade effekt 2008 som det också gör nuförtiden. hushållning, arbetsplats, allmän prisstegring etcetera I och med att det blev en ökad bortfall av återvunna bilar från 2006 till 2008 berode mycket på finanskraschen. Den svenska kr förlorade närapå 40 % i betydenhet under 1 år. Avgiften för lån rusade uppåt och många banker fick problem att finansiera sig. Nuförtiden ser vi även att svenska kr har minskat i betydenhet och att räntan har höjts regelbundet under flera veckor.

Kan man sälja fordon till bilskroten i Lilla Edet?

Istället för att privatpersoner tar kredit för att handla nya personbilar så väljer man istället att reparera sin söndriga personbil än att kassera den. När corona krisen blossade upp i inledningen av 2020 blev personer mer rädda om hushållskassan. Flertalet branscher runt om i världen fick problem med sina företag. Det var av den anledningen man kunde se en stor utökad avyttring av beg. personbilar och en stor sänkning av säljande av nyproducerade bilar.

Saluför skrotbilar och få kostnadsfri hämtning i Lilla Edet

Av den orsaken att bildemonteringssumman i uttjänta fordon har ökat kan några auktoriserade bilskrotar i Lilla Edet förvärva och betala för trasiga personbilar också vid frakt. Det är framförallt rodium i katalytisk avgasrenaren som har gjort till detta. Men ävenså aluminium som existerar i mycket större volym på modernare fordon jämfört med bilar som monterades på 70 och 80 talet. Närapå samtliga personbilar som bilåtervinns nu monterades på sent 90-tal och början av 2000 talet. När vi hämtar är det en godkänd bildemontering som skrota fordonet och att den blir bortplockad från centrala bilregistret. Vi opererar från Hisings-Kärra, men har upphämtning dessutom i Kungsbacka, Tjörn, Vänersborg och Sjuntorp. Givetvis har vi behörighet för bärgning av defekta bilar från Länsstyrelsen och har de rätta försäkringarna.