Kan man avyttra fordon till bilskroten i Lilla Edet?

Tveklöst, Bilskroten är enormt ivriga av att förvärva fordon i Lilla Edet. Det smarta med att avyttra bilar till en skrot är att tillstånd och tillverkningsår spelar ingen roll. Har du en gammal defekt skrotbil i din ägo som inte är i bruk att ta ut i trafik finns möjligheten att avyttra bilen till bilskroten och få pengar för den. Under 2022 skrotades ca 172 900 bilar vilket man kan tycka är massor. Men sanningen är att år 2018 skrotades 216 236 bilar. Går vi tillbaka till 2006 skrotades ca 286 100 bilar. 2008 återvanns bara drygt 150 000. Hur kan det diffa så kolossalt mycket från år till år? Existerar det motsvarigheter idag emot 15 år tillbaka? Ja, det förekommer åtskilliga medverkande krafter som hade effekt 2008 som det likaså gör idag. Privatekonomi, arbete, inflation etcetera Att det blev en stor minskning av skrotade bilar från 2006 till 2008 bottnar i finanskrisen. Den svenska kr förlorade närapå 40 procent i betydenhet under 1 år. Avgiften för lån ökade uppåt och flertal banker fick besvär att finansiera sig.

Numera ser vi också att svenska kronan har minskat i betydenhet och att räntan har höjts regelbundet under flera månader. Istället för att vanligt folk tar lån för att skaffa nya bilar så väljer man istället att laga sin söndriga bil än att kassera den. När covid 19 katastrofen stormade upp i början av 2020 blev människor mer rädda om sin privatekonomi.

Kan man avyttra fordon till bilskroten i Lilla Edet?

Flertalet sektorer runt om i världen fick svårigheter med sina affärer. Det var därför vi kunde beskåda en stark ökad försäljning av beg. personbilar och en markant minskning av säljande av nya bilar.

I Lilla Edet kan du avyttra din defekta bil och få gratis hämtning

I och med att bildemonteringsbeloppet i uttjänta fordon har ökat kan en del firmor handla och betala för din skrotbil dessutom vid hämtning i Lilla Edet. Det är framförallt palladiumet i katalysatorrenaren som har gjort till detta. Men likaså aluminium som existerar i avsevärt större mängd på nytillverkade personbilar jämfört med fordon som producerades på 70 och 80 talet. Nästintill samtliga fordon som skrotas nu monterades på sent 90-tal och i begynnelse av 2000 talet. När Bilbärgning Gbg AB transporterar är det en godkänd bilåtervinning som demonterar skrotbilen och att den blir bortplockad från Vägregistret. Vi finns från Kungälv, men hämtar dessutom i Fjärås, Orust, Vänersborg och Lilla Edet. Givetvis har vi licens för bärgning av uttjänta fordon från Länsstyrelsen och har de rätta försäkringarna.