Kan man saluföra fordon till en bilskrot i Lilla Edet?

Självklart, en bildemontering är enormt angelägna av att förvärva personbilar. Fördelen med att saluföra personbilar i Lilla Edet till en bilskrot är att skick och tillverkningsår har ingen betydelse. Äger du en äldre defekt skrotbil i din ägo som inte är i körduglig att ta ut på vägarna kan du sälja skrotbilen till skroten och få skrotpremie för bilen. Under 2022 skrotades ca 172 900 fordon vilket man kan tycka är många. Men faktum är att år 2018 återvanns 216 236 bilar.

Går vi bakåt i tiden till 2006 skrotades ca 285 900fordon. 2008 skrotades bara ungefär 149 000. Hur kan det diffa så oerhört mycket från år till år? Existerar det likheter idag emot 14 år tillbaka? Ja, det förekommer flertalet medverkande krafter som inverkade 2008 som det även gör numera. hushållning, arbetsplats, allmän prisstegring etcetera Att det blev en ökad avtagande av skrotade bilar från 2006 till 2008 berode mycket på finanskraschen.

Den svenska kr förlorade nästan 40 % i värde under 1 år. Räntan ökade uppåt och flertal banker fick bekymmer att finansiera sig. Numera ser vi dessutom att svenska kronan har tappat i värde och att räntan har ökat jämnt under några veckor. Istället för att människor tar lån för att handla nya personbilar så väljer man istället att åtgärda sin defekta bil än att kassera den. När corona katastrofen startade upp i inledningen av 2020 blev personer mer rädda om sina pengar. Många segment runt om i världen fick bekymmer med sina företag. Det var på grund av det som man kunde se en stark utökad avyttring av begagnade fordon och en kraftig reducering av försäljning av nytillverkade fordon.

Avyttra skrotbilar och få hämtning avgiftsfri i Lilla Edet

Kan man saluföra fordon till en bilskrot i Lilla Edet?

Av den orsaken att bildemonteringsvärdet i bilar har ökat kan några auktoriserade bilskrotar köpa och ge ersättning för defekta bilar även vid hämtning. Det är framförallt platinan i katalytisk avgasrenaren som har medverkat till detta. Men ävenså aluminium som förekommer i betydligt mer volym på modernare fordon jämfört med bilar som monterades på 70 och 80 talet.

Nästintill samtliga fordon i Lilla Edet som bilåtervinns nu producerades på sent 90-tal och i inledningen av 2000 talet. När Bilbärgning Gbg AB hämtar är det en auktoriserad bilskrot som demonterar fordonet och avregistrerar den från Transportstyrelsen. Vi opererar från Hisings-Backa, men har upphämtning även i Kållered, Stenungsund, Trollhättan och Sjuntorp. Självklart har vi tillåtelse för hämtning av trasiga personbilar från Länsstyrelsen och har ansvarsförsäkring.