Går det att kränga personbil till skroten i Lilla Edet?

Självklart, en bildemontering är väldigt ivriga av att handla din bil. Vinsten med att avyttra personbilar till en bilskrot i Lilla Edet är att tillstånd och årsmodell har ingen betydelse. Äger du en gammal defekt skrotbil i din ägo som inte är i körduglig att ta ut på vägarna kan du sälja bilen till bilskroten och få skrotningspremie för bilen. Under 2022 återvanns ca 173 000 personbilar vilket kan verka massor. Men faktum är att år 2018 skrotades 216 236 personbilar. Går vi bakåt i tiden till 2006 återvanns ca 286 100 bilar. 2008 återvanns bara ungefär 149 000. Hur kan det diffa så kolossalt mycket från år till år? Finns det likheter numera kontra 15 år tillbaka?

Ja, det existerar några förhållanden som spelade roll 2008 som det likaså gör numera. hushållning, arbetsplats, allmän prisstegring med mera Att det blev en stor avtagande av skrotade uttjänta fordon från 2006 till 2008 kommer sig av finanskrisen. Den svenska kr förlorade omkring 40 % i betydenhet under 1 år. Räntan ökade uppåt och många banker fick bekymmer att finansiera sig. Nuförtiden ser vi även att svenska kronan har minskat i värde och att räntan har ökat jämnt under flera månader. Istället för att människor tar kredit för att handla nya personbilar så väljer man istället att laga sin trasiga personbil än att skrota den.

När covid 19 krisen blossade upp i inledningen av 2020 blev personer mer rädda om sin privatekonomi. Flertalet branscher runt om på jorden fick svårigheter med sina företag. Det var på grund av det som man kunde uppmärksamma en stor utökad avsättning av beg. personbilar och en markant nedgång av försäljning av nyproducerade fordon.

Sälj din skrotbil och få bärgning i Lilla Edet utan kostnad

Av den orsaken att återvinningssumman i bilar har växt kan uffes bilskrot förvärva och erlägga pengar för uttjänta fordon också vid hämtning. Det är framförallt rodium i katalytisk avgasrenaren som har gjort till det här. Men ävenså aluminium som existerar i mycket mer mängd på modernare bilar jämfört med fordon som monterades på 70 och 80 talet.

Går det att kränga personbil till skroten i Lilla Edet?

Nästan alla fordon som skrotas nu monterades på sent 90-tal och i inledningen av 2000 talet. När vi transporterar är det en auktoriserad skrot i Lilla Edet som demonterar personbilen och att den blir bortplockad från Transportstyrelsen. Vi utgår från Hisings-Backa, men hämtar också i Fjärås, Orust, Vänersborg och Sjuntorp. Självfallet har vi tillåtelse för bärgning av trasiga personbilar från Länsstyrelsen och har ansvarsförsäkring.