Funkar det att avyttra bil till en bildemontering i Lilla Edet?

Definitivt, en bildemontering är väldigt ivriga av att handla bilar. Vinsten med att avyttra fordon i Lilla Edet till en bilskrot är att beskaffenhet och årsmodell har ingen betydelse. Äger du en äldre utsliten bil hemma som inte är i körduglig att ta ut i trafik kan du sälja bilen till skroten och få skrotpremie för den.

Under 2022 skrotades ca 172 928 fordon vilket kan verka massor. Men sanningen är att år 2018 återvanns 216 236 personbilar. Går vi tillbaka till 2006 återvanns ca 285 900personbilar. 2008 skrotades bara lite mer än 149 000. Hur kan det diffa så oerhört mycket från år till år? Finns det motsvarigheter idag emot 14 år tillbaka? Ja, det existerar flertalet förhållanden som påverkade 2008 som det även gör idag.

Privatekonomi, arbetsplats, allmän prisstegring m.m I och med att det blev en hög bortfall av återvunna bilar från 2006 till 2008 kommer sig av finanskrisen. Den svenska kronan förlorade ungefär 40 procent i betydenhet under ett år. Avgiften för lån rusade uppåt och majoriteten banker fick bekymmer att finansiera sig. Numera ser vi också att svenska kr har tappat i värde och att räntan har ökat kontinuerlig under några kvartal.

Istället för att privatpersoner tar lån för att handla nya bilar så bestämmer man sig istället att fixa sin söndriga personbil än att kassera den. När covid 19 krisen blossade upp i inledningen av 2020 blev individer mer rädda om sin privatekonomi. Flertalet sektorer runt om på jorden fick svårigheter med sina företag. Det var av den anledningen man kunde uppmärksamma en stark utökad avsättning av beg. bilar och en markant sänkning av säljande av nytillverkade personbilar.

Sälj din trasiga personbil i Lilla Edet och få kostnadsfri hämtning

Eftersom skrotningsbeloppet i uttjänta fordon har ökat kan Bilbärgning Gbg AB upphandla och betala för skrotbilar i Lilla Edet även vid hämtning. Det är framförallt ädelmetallerna i katalytisk avgasrenaren som har medverkat till detta. Men även aluminium som finns i betydligt mer kvantitet på modernare bilar jämfört med bilar som tillverkades på 70 och 80 talet.

Funkar det att avyttra bil till en bildemontering i Lilla Edet?

Praktiskt taget samtliga personbilar som skrotas nu monterades på sent 90-tal och inledningsvis av 2000 talet. När vi transporterar är det en godkänd bilåtervinning som skrota skrotbilen och avregistrerar den från Trafikverket. Vi finns från Kungälv, men hämtar även i Kållered, Tjörn, Lidköping och Sjuntorp. Självklart har vi licens för bärgning av trasiga personbilar från Länsstyrelsen och har de rätta försäkringarna.