Kan man sälja bil till en bilskrot i Lilla Edet?

Tveklöst, skrotföretagen är mycket angelägna av att köpa din bil. Fördelen med att sälja skrotbilar till en bilskrot i Lilla Edet är att skick och tillverkningsår spelar ingen roll. Har du en ålderstigen trasig skrotbil hemma som inte är i körduglig att ta ut på vägarna kan du avyttra bilen till en bildemontering och få ersättning för bilen. Under 2022 återvanns ca 173 000 fordon vilket kan verka otaliga. Men faktum är att år 2018 återvanns 216 236 personbilar. Går vi tillbaka till 2006 skrotades ca 286 100fordon. 2008 skrotades bara lite mer än 151 000. Hur kan det diffa så kolossalt mycket från år till år? Existerar det likheter idag gentemot 14 år sedan? Ja, det finns åtskilliga medverkande krafter som inverkade 2008 som det likaså gör numera.

Kan man sälja bil till en bilskrot i Lilla Edet?

Privatekonomi, arbete, allmän prisstegring med mera I och med att det blev en stor bortfall av återvunna bilar från 2006 till 2008 har en stor del att göra med finanskraschen. Den svenska kr tappade ungefär 40 procent i värde under ett år. Avgiften för lån rusade uppåt och många banker fick bekymmer att finansiera sig.

Idag ser vi också att svenska kronan har minskat i betydenhet och att räntan har höjts jämnt under ett antal veckor. Istället för att privatpersoner tar kredit för att förvärva nya personbilar så väljer man istället att fixa sin söndriga personbil än att kassera den. När corona katastrofen stormade upp i inledningen av 2020 blev folk mer rädda om hushållskassan. Många sektorer runt om på jorden fick svårigheter med sina affärer. Det var av den anledningen man kunde beskåda en stark utökad försäljning av beg. personbilar och en enorm reducering av säljande av nytillverkade personbilar.

Sälj skrotbilar i Lilla Edet och få hämtning kostnadsfritt

På grund av att skrotningsbeloppet i skrotbilar har expanderat kan uffes bilskrot upphandla och ge ersättning för din skrotbil i Lilla Edet även vid bärgning. Det är främst platinan i katalysatorrenaren som har bidragit till det här. Men likaså aluminium som existerar i betydligt större volym på modernare personbilar jämfört med fordon som producerades på 70 och 80 talet. Nästintill alla bilar som bilåtervinns nu producerades på sent 90-tal och i begynnelse av 2000 talet. När Bilbärgning Gbg AB hämtar är det Uffes bilskrot som skrota skrotbilen och ser till att att den blir avförd från Vägregistret. Vi opererar från Kungälv, men hämtar även i Kållered, Tjörn, Trollhättan och Ale. Självfallet har vi behörighet för hämtning av uttjänta fordon från Länsstyrelsen och har ansvarsförsäkring.

1 svar på ”Kan man sälja bil till en bilskrot i Lilla Edet?”

Kommentarer är stängda.