Kan man kränga uttjänt fordon till en bildemontering i Lilla Edet?

Kan man kränga uttjänt fordon till en bildemontering i Lilla Edet?

Självklart, Bilskroten är mycket angelägna av att köpa din bil. Det smarta med att saluföra personbilar till en bildemontering i Lilla Edet är att skick och årsmodell har ingen betydelse. Innehar du en gammal utsliten skrotbil i din ägo som inte är i bruk att ta ut i trafik kan du sälja bilen till bilskroten och få skrotningspremie för den. Under 2022 skrotades ca 172 928 bilar vilket kan verka massor. Men sanningen är att år 2018 skrotades 216 236 bilar. Går vi tillbaka till 2006 skrotades ca 286 100 personbilar. 2008 återvanns bara lite mer än 149 000.

Hur kan det skilja så kolossalt mycket från år till år? Finns det likheter nuförtiden emot 15 år sedan? Ja, det finns flertalet omständigheter som spelade roll 2008 som det också gör nuförtiden. hushållning, jobb, höjning av prisnivån m.m I och med att det blev en hög avtagande av återvunna uttjänta fordon från 2006 till 2008 har en stor del att göra med finanskraschen. Den svenska kr tappade nästan 40 procent i betydenhet under ett år. Räntan ökade uppåt och flertal banker fick bekymmer att finansiera sig. Numera ser vi ävenså att svenska kronan har tappat i betydenhet och att räntan har ökat hela tiden under flera kvartal. Istället för att vanligt folk tar lån för att skaffa nya bilar så bestämmer man sig istället att reparera sin defekta personbil än att kassera den. När covid 19 katastrofen stormade upp i upptakten av 2020 blev personer mer rädda om sin privatekonomi. Flera branscher runt om i världen fick bekymmer med sina affärer. Det var av den anledningen man kunde beskåda en stark utökad handel av beg. bilar och en stor nedgång av handel av nytillverkade fordon.

Avyttra uttjänta bilar i Lilla Edet och få kostnadsfri hämtning

På grund av att skrotningssumman i uttjänta fordon har växt kan Bilbärgning Gbg AB upphandla och betala för din skrotbil även vid frakt. Det är främst palladiumet i katalytisk avgasrenaren som har bidragit till detta. Men ävenså aluminium som förekommer i mycket mer volym på nyproducerade personbilar jämfört med fordon som monterades på 70 och 80 talet. Nästintill alla personbilar som bilåtervinns nu producerades på sent 90-tal och i begynnelse av 2000 talet. När vi hämtar är det en auktoriserad bildemontering i Lilla edet som återvinner fordonet och ser till att att den blir avförd från Vägregistret. Vi utgår från Kungälv, men hämtar dessutom i Kållered, Stenungsund, Trollhättan och Ale. Givetvis har vi licens för hämtning av uttjänta fordon från Länsstyrelsen och har ansvarsförsäkring.