Går det att avyttra personbil till en bildemontering i Lilla Edet?

Tveklöst, skrotföretagen är väldigt ivriga av att köpa fordon. Det smarta med att avyttra fordon till en skrot är att beskaffenhet och årsmodell spelar ingen roll. Innehar du en gammal utsliten skrotbil i Lilla Edet som inte är i bruk att använda på vägarna kan du avyttra skrotbilen till bilskroten och få pengar för den. Under 2022 återvanns ca 172 928 personbilar vilket kan verka massor.

Men sanningen är att år 2018 skrotades 216 236 bilar. Går vi tillbaka till 2006 återvanns ca 286 000 fordon. 2008 återvanns bara ungefär 151 000. Hur kan det skilja så enormt mycket från år till år? Förekommer det likheter idag emot 14 år tillbaka? Ja, det förekommer åtskilliga omständigheter som spelade roll 2008 som det också gör nuförtiden. Privatekonomi, arbetsplats, allmän prisstegring etcetera I och med att det blev en stor avtagande av skrotade fordon från 2006 till 2008 berode mycket på finanskraschen. Den svenska kronan tappade omkring 40 % i värde under ett år. Avgiften för lån rusade uppåt och många banker fick besvär att finansiera sig. Nuförtiden ser vi även att svenska kronan har minskat i värde och att räntan har höjts jämnt under några veckor. Istället för att vanligt folk tar lån för att skaffa nya fordon så väljer man istället att reparera sin defekta personbil än att kassera den. När covid 19 krisen blossade upp i inledningen av 2020 blev folk mer rädda om sin privatekonomi. Flera branscher runt om i världen fick bekymmer med sina företag. Det var på grund av det som man kunde uppmärksamma en utbredd utökad avyttring av begagnade fordon och en kraftig sänkning av försäljning av nya fordon.

Saluför uttjänta bilar i Lilla Edet och få gratis hämtning

I och med att skrotningssumman i skrotbilar har ökat kan en del firmor i Lilla Edet handla och erlägga pengar för defekta bilar dessutom vid frakt. Det är huvudsakligen rodium i katalysatorn som har gjort till det här. Men ävenså aluminium som förekommer i betydligt mer kvantitet på nyproducerade fordon jämfört med fordon som monterades på 70 och 80 talet. Så gott som samtliga personbilar som återvinns nu monterades på sent 90-tal och inledningsvis av 2000 talet. När Bilbärgning Gbg AB fraktar är det Uffes skrot som återvinner fordonet och avregistrerar den från Trafikverket. Vi utgår från Hisings-Kärra, men har upphämtning även i Kållered, Tjörn, Färjelanda och Ale. Naturligtvis har vi behörighet för bärgning av uttjänta fordon från Länsstyrelsen och har ansvarsförsäkring.