Funkar det att kränga uttjänta bilar till en bilskrot i Lilla Edet?

Självklart, Bilskroten är oerhört angelägna av att handla bilar. Vinsten med att saluföra fordonsvrak i Lilla Edet till en skrot är att tillstånd och tillverkningsår har ingen betydelse. Innehar du en äldre utsliten bil hemma som inte är i körduglig att ta ut i trafik kan du saluföra skrotbilen till bilskroten och få skrotningspremie för den.

Funkar det att kränga uttjänta bilar till en bilskrot i Lilla Edet?

Under 2022 återvanns ca 173 000 bilar vilket kan verka många. Men sanningen är att år 2018 skrotades 216 236 personbilar. Går vi tillbaka till 2006 återvanns ca 286 100personbilar. 2008 återvanns bara lite mer än 151 000. Hur kan det skilja så oerhört mycket från år till år? Existerar det motsvarigheter numera gentemot 15 år tillbaka? Ja, det finns några faktorer som hade effekt 2008 som det också gör idag. Privatekonomi, arbete, höjning av prisnivån m.m

I och med att det blev en ökad bortfall av återvunna skrotbilar från 2006 till 2008 har en stor del att göra med finanskrisen. Den svenska kronan förlorade nästan 40 procent i betydenhet under ett år. Räntan rusade uppåt och majoriteten banker fick besvär att finansiera sig. Nuförtiden ser vi även att svenska kr har minskat i betydenhet och att räntan har ökat jämnt under flera månader. Istället för att privatpersoner tar kredit för att förvärva nya fordon så väljer man istället att åtgärda sin trasiga personbil än att skrota den. När corona krisen stormade upp i upptakten av 2020 blev folk mer rädda om sin privatekonomi. Flera sektorer runt om i världen fick problem med sina företag. Det var därför vi kunde observera en stor utökad handel av begagnade fordon och en kraftig minskning av försäljning av nytillverkade personbilar.

Avyttra skrotbilar i Lilla Edet och få bärgning utan kostnad

I och med att återvinningsvärdet i personbilar i Lilla Edet har stigit kan Bilbärgning Gbg AB handla och ge ersättning för din skrotbil även vid hämtning. Det är framförallt rodium i katalysatorrenaren som har gjort till det här. Men också aluminium som finns i betydligt större kvantitet på nyproducerade fordon jämfört med bilar som monterades på 70 och 80 talet. Nästintill samtliga bilar som bilåtervinns nu tillverkades på sent 90-tal och i begynnelse av 2000 talet. När vi transporterar är det en auktoriserad skrot som skrota skrotbilen och avregistrerar den från centrala bilregistret. Vi finns från Kungälv, men hämtar även i Kållered, Uddevalla, Vänersborg och Ale. Självklart har vi licens för hämtning av defekta bilar från Länsstyrelsen och har de rätta försäkringarna.