Går det att kränga bil till skroten i Lilla Edet?

Absolut, en bildemontering i Lilla Edet är mycket angelägna av att köpa fordon. Det smarta med att saluföra fordon till en skrot är att beskaffenhet och tillverkningsår spelar ingen roll. Har du en ålderstigen trasig bil hemma som inte är i bruk att ta ut på vägarna finns möjligheten att saluföra fordonet till bilskroten och få skrotningspremie för den. Under 2022 återvanns ca 173 000 personbilar vilket man kan tycka är otaliga.

Men faktum är att år 2018 skrotades 216 236 personbilar. Går vi tillbaka till 2006 återvanns ca 286 000 fordon. 2008 skrotades bara ungefär 149 000. Hur kan det diffa så enormt mycket från år till år? Finns det likheter numera kontra 16 år tillbaka? Ja, det finns åtskilliga omständigheter som hade effekt 2008 som det likaså gör numera. likviditet, arbetsplats, allmän prisstegring etcetera I och med att det blev en stor minskning av skrotade bilar från 2006 till 2008 bottnar i finanskraschen.

Den svenska kr tappade närapå 40 procent i betydenhet under 1 år. Räntan steg uppåt och många banker fick besvär att finansiera sig. Numera ser vi även att svenska kr har minskat i värde och att räntan har ökat regelbundet under några kvartal. Istället för att privatpersoner tar lån för att förvärva nya personbilar så bestämmer man sig istället att reparera sin defekta personbil än att kassera den. När covid 19 katastrofen startade upp i upptakten av 2020 blev folk mer rädda om sina pengar. Många segment runt om på jorden fick besvär med sina affärer. Det var därför vi kunde observera en utbredd utökad handel av begagnade fordon och en stor nedgång av säljande av nya fordon.

Saluför din trasiga personbil och få bärgning utan kostnad i Lilla Edet

I och med att återvinningsbeloppet i skrotbilar har växt kan Bilbärgning Gbg AB köpa och betala för skrotbilar även vid bärgning. Det är huvudsakligen rodium i katalytisk avgasrenaren som har bidragit till detta. Men ävenså aluminium som förekommer i betydligt större kvantitet på nyproducerade fordon jämfört med personbilar som tillverkades på 70 och 80 talet. Praktiskt taget alla personbilar som skrotas nu producerades på sent 90-tal och i begynnelse av 2000 talet. När vi hämtar är det en auktoriserad bildemontering som återvinner fordonet och att den blir bortplockad från Transportstyrelsen. Vi utgår från Göteborg, men hämtar även i Kållered, Uddevalla, Färjelanda och Ale. Givetvis har vi licens för bärgning av uttjänta fordon i Lilla Edet från Länsstyrelsen och har ansvarsförsäkring.