Kan man avyttra personbil till en bilskrot i Lilla Edet?

Tveklöst, Bilskroten är enormt angelägna av att handla bilar. Det smarta med att saluföra bilar till en bildemontering är att kondition och årsmodell spelar ingen roll. Äger du en gammal söndrig personbil i Lilla Edet som inte är i körduglig att ta ut på vägarna kan du sälja skrotbilen till en bildemontering och få skrotpremie för den.

Under 2022 skrotades ca 173 000 bilar vilket kan verka många. Men faktum är att år 2018 återvanns 216 236 bilar. Går vi bakåt i tiden till 2006 återvanns ca 286 100personbilar. 2008 återvanns bara drygt 149 000. Hur kan det diffa så enormt mycket från år till år? Förekommer det likheter numera emot 14 år sedan? Ja, det förekommer flera förhållanden som hade effekt 2008 som det också gör numera. likviditet, arbete, höjning av prisnivån etcetera I och med att det blev en hög minskning av skrotade uttjänta fordon från 2006 till 2008 har en stor del att göra med finanskraschen. Den svenska kronan tappade nästan 40 % i värde under 1 år.

Räntan ökade uppåt och majoriteten banker fick bekymmer att finansiera sig. Idag ser vi dessutom att svenska kronan har tappat i värde och att räntan har ökat jämnt under ett antal veckor. Istället för att vanligt folk tar lån för att köpa nya personbilar så väljer man istället att åtgärda sin trasiga personbil än att skrota den. När corona krisen blossade upp i inledningen av 2020 blev individer mer rädda om sin ekonomi. Flera sektorer runt om i världen fick svårigheter med sina affärer. Det var därför vi kunde observera en stark ökad försäljning av beg. bilar och en stor nedgång av försäljning av nytillverkade bilar.

Kräng din defekta bil och få bärgning i Lilla Edet utan kostnad

Av den orsaken att återvinningssumman i bilar har ökat kan Bilbärgning Gbg AB köpa och betala för skrotbilar även vid hämtning. Det är främst palladiumet i katalytisk avgasrenaren som har bidragit till detta. Men likaså aluminium som existerar i avsevärt mer volym på nytillverkade fordon jämfört med personbilar som producerades på 70 och 80 talet. Närapå alla fordon som bilåtervinns nu tillverkades på sent 90-tal och början av 2000 talet. När vi bärgar är det en godkänd bilåtervinning som demonterar fordonet och ser till att att den blir avförd från Vägregistret. Vi finns från Göteborg, men hämtar också i Lilla Edet, Uddevalla, Färjelanda och Ale. Självklart har vi tillåtelse för bärgning av defekta bilar från Länsstyrelsen och har ansvarsförsäkring.