Går det att avyttra bil till en skrot i Lilla Edet?

Definitivt, skroten i Lilla Edet är enormt ivriga av att handla din bil. Det smarta med att sälja bilar till en skrot är att kondition och tillverkningsår spelar ingen roll. Äger du en gammal utsliten skrotbil i din ägo som inte är i bruk och som du inte kan ta ut i trafik kan du sälja personbilen till bilskroten och få ersättning för bilen.

Under 2022 återvanns ca 173 000 bilar vilket man kan tycka är många. Men faktum är att år 2018 återvanns 216 236 bilar. Går vi bakåt i tiden till 2006 återvanns ca 286 000 personbilar. 2008 återvanns bara lite mer än 151 000. Hur kan det diffa så enormt mycket från år till år? Existerar det likheter idag kontra 16 år tillbaka? Ja, det existerar flera faktorer som spelade roll 2008 som det också gör numera. hushållning, arbete, höjning av prisnivån med mera I och med att det blev en ökad minskning av skrotade skrotbilar från 2006 till 2008 berode mycket på finanskraschen.

Den svenska kr förlorade omkring 40 % i värde under 1 år. Räntan ökade uppåt och flertal banker fick bekymmer att finansiera sig. Idag ser vi dessutom att svenska kr har tappat i betydenhet och att räntan har ökat jämnt under några månader. Istället för att privatpersoner tar lån för att köpa nya fordon så väljer man istället att åtgärda sin söndriga bil än att kassera den. När corona katastrofen startade upp i början av 2020 blev personer mer rädda om sina pengar. Flera branscher runt om på jorden fick bekymmer med sina verksamheter. Det var därför vi kunde se en stark utökad försäljning av begagnade bilar och en markant reducering av handel av nyproducerade bilar.

Avyttra skrotbilar i Lilla Edet och få gratis hämtning

I och med att bildemonteringsvärdet i bilar har ökat kan uffes bilskrot förvärva och betala för defekta bilar även vid frakt. Det är främst ädelmetallerna i katalysatorn som har gjort till detta. Men också aluminium som förekommer i avsevärt större volym på nytillverkade bilar jämfört med personbilar som monterades på 70 och 80 talet. Nästan samtliga personbilar som återvinns nu monterades på sent 90-tal och i begynnelse av 2000 talet. När vi fraktar är det en godkänd bilskrot som skrota personbilen och ser till att att den blir avförd från Trafikverket. Vi finns från Hisingen, men har upphämtning även i Fjärås, Lysekil, Vänersborg och Lilla Edet. Naturligtvis har vi licens för hämtning av uttjänta fordon från Länsstyrelsen och har de rätta försäkringarna.