Går det att kränga uttjänt fordon till skroten i Lilla Edet?

Absolut, skrotföretagen är mycket ivriga av att köpa din bil. Vinsten med att sälja bilar till en skrot i Lilla Edet är att tillstånd och årsmodell spelar ingen roll. Har du en äldre defekt skrotbil i din ägo som inte är i bruk att ta ut i trafik kan du avyttra skrotbilen till skroten och få pengar för den. Under 2022 återvanns ca 172 928 personbilar vilket kan verka otaliga. Men faktum är att år 2018 skrotades 216 236 personbilar. Går vi bakåt i tiden till 2006 återvanns ca 286 100bilar. 2008 skrotades bara lite mer än 151 000. Hur kan det diffa så ofantligt mycket från år till år? Förekommer det likheter nuförtiden kontra 16 år sedan? Ja, det förekommer flera faktorer som inverkade 2008 som det även gör idag. hushållning, arbetsplats, allmän prisstegring m.m

Att det blev en ökad bortfall av återvunna fordon från 2006 till 2008 har en stor del att göra med finanskrisen. Den svenska kronan tappade nästan 40 %  i värde under 1 år. Avgiften för lån ökade uppåt och flertal banker fick bekymmer att finansiera sig. Numera ser vi ävenså att svenska kronan har tappat i värde och att räntan har ökat jämnt under flera veckor. Istället för att privatpersoner tar kredit för att köpa nya fordon så väljer man istället att fixa sin söndriga bil än att skrota den. När covid 19 krisen blossade upp i upptakten av 2020 blev människor mer rädda om sin privatekonomi. Många sektorer runt om på jorden fick problem med sina affärer. Det var av den anledningen man kunde observera en utbredd utökad handel av beg. personbilar och en markant sänkning av handel av nytillverkade personbilar.

Saluför din defekta bil i Lilla edet och få bärgning utan kostnad

I och med att återvinnings summan i personbilar har stigit kan vissa företag handla och ge ersättning för trasiga personbilar också vid transport. Det är främst ädelmetallerna i katalysatorn som har bidragit till detta. Men även aluminium som finns i mycket större volym på nyare bilar jämfört med fordon  som producerades på 70 och 80 talet. Praktiskt taget samtliga bilar som skrotas nu tillverkades på sent 90-tal och i begynnelse av 2000 talet. När Bilbärgning Gbg AB hämtar är det en godkänd skrot som återvinner personbilen och att den blir bortplockad  från Vägregistret. Vi utgår från Lilla Edet, men har upphämtning också i Kungsbacka, Orust, Färjelanda och Sjuntorp. Självfallet har vi licens för hämtning av defekta bilar från Länsstyrelsen och har de rätta försäkringarna.